subota, 17. svibnja 2014.

Subotnji brunch

Danas sam s nekoliko prijateljica održala onaj improvizirani djevojački brunch. Odabrale su zaista prekrasno mjesto ne predaleko od kvarta gdje živimo i divno smo se provele. Šestoricu svojih dječaka (tri muža i tri sina, prošlogodišnja berba djece u društvu bila je stopostotno muška) ostavile smo same, a i oni su se dobro snašli i otišli gledati nekakve životinjice u obližnjem parku.


Brunch je ovdje u pravilu švedski stol (koji se ne zove švedski stol i taj mi hrvatski termin omogućava da ljude redovito zabavim lingvističkim trivijama) pa smo si dale oduška.

Prvi dio, hladna predjela :

Drugi dio, topla jela: 


Treći dio, desert:


Par tjedana moje dijete poništeno u samo jednom obroku.

Na kraju svega toga došlo je ono najtipičnije švedsko u cijelom tom iskustvu:


Da, brunch za tri osobe na lijepom mjestu u Stockholmu u subotu ujutro košta oko 1000 kuna.  Pa ako se slučajno netko pitao kamo točno odlaze ljudima njihove velike švedske plaće, odlaze na sulude cijene nekretnina i još suludije cijene bruncheva. 

Još par detalja iz restorana:





Proveli smo prekrasan dan s prijateljima, no o drugom dijelu ću pisati sutra. Sad čekam da se onesvijestim u krevet i prebolim bolove u plućima nastale uslijed mahnitog trčanja na vlak u 22:30. Srećom muž je bio taj koji je u toj trci gurao kolica (da nije, moguće da bi me doma vozila hitna, a ne vlak). Junior je oduševljeno ciktao cijelim putem jer je mislio da se igramo. No stigli smo na vlak, pa se isplatilo, došli smo doma dovoljno rano da napišem ovaj post i otuširam se prije bacanja u krevet. 

Nema komentara:

Objavi komentar